> το παρόν
  - ιστορία εστιατορίου
  - μενού "παρόν"
  - λίστα κρασιών
  - η κουζίνα μας
  - τα προϊόντα μας
> το παρελθόν
> το μέλλον
> εκδηλώσεις
> κρατήσεις
> επικοινωνία
   
   
   γεύσεις από το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον.

αρχική σελίδα / παρόν / ιστορία εστιατορίου


Στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα γραφικό πεζόδρομο δίπλα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, βρίσκεται το εστιατόριο Cucina Fresca και πιο συγκεκριμένα στη συμβολή των δρόμων Ευφορίωνος 17 & Αγ. Σπυρίδωνος & Αρκτίνου 8.

Στο σημείο αυτό για περισσότερες από 7 δεκαετίες (από το 1934), Αθηναίοι και επισκέπτες της πόλης, γευόντουσαν τις νοστιμιές που προσέφεραν τα διάφορα εστιατόρια και ταβέρνες που διαδέχτηκαν το ένα το άλλο, προσδίδοντας στον χώρο την αύρα που νοίωθει ο σημερινός επισκέπτης.

Εστιατόριο "Πόρτες" 1970-1980
Ένα εστιατόριο για την elite της Αθήνας της τότε εποχής, όπου ηθοποιοί, γλύπτες, ζωγράφοι, τραγουδιστές, καλλιτέχνες και πολιτικοί, επισκεπτόντουσαν για να δοκιμάσουν τα πρώτα φρέσκα χειροποίητα μακαρόνια που εμφανίστηκαν στην πόλη.
Η επιτυχία του εστιατορίου οδήγησε τους ιδιοκτήτες να επεκτείνουν την επιχείρηση και στον 1ο όροφο του παλαιού αρχοντικού, φτιάχνοντας το πρώτο prive εστιατόριο της Αθήνας, αλλά ο σεισμός του 1980 τους χάλασε τα σχέδια...
Το όνομα του το πήρε από το γεγονός ότι βρισκόταν σε 3 δρόμους και είχε πόρτες και παράθυρα και στις 3 όψεις (Ευφορίωνος, Αγ.Σπυρίδωνος και Αρκτίνου).


Bar-Restaurant "Πάρτυ" 1983-2001
Μιλώντας για επιτυχημένα εστιατόριο της νεότερης Αθήνας, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το εστιατόριο "Πάρτυ", που για περισσότερο από μία δεκαετία συγκέντρωσε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο της νεότερης εποχής.
Ο Μάνος Χατζιδάκις διατηρούσε σε καθημερινή βάση το τραπέζι του εκεί, στο ίδιο σημείο που διατηρείται μέχρι σήμερα!
Καθημερινά μπορούσες να συναντήσεις τους διάσημους θαμώνες του εστιατορίου, που ήταν ο Παπακωνσταντίνου, η Ράντου, ο Ζουγανέλης, ο Μπουλάς, ο Αρκάς, ο Τρίτσης, η Συνοδινού και πολύ άλλοι.

2002-2010 Εστιατόριο "Ex-Party", "Sabanca", "Studio Πόρτα", "YellowDog"
Στον απόηχο του επιτυχημένου "Πάρτυ", διάφορα άλλα εστιατόρια εξέλιξαν τον χώρο με σύγχρονες εγκαταστάσεις, σεβόμενα πάντα την ιστορία του χώρου.

2011 Εστιατόριο "Cucina Fresca"
Σήμερα οι ιδιοκτήτες του χώρου, συνεχίζουν το εστιατόριο με νέο όνομα,
διατηρώντας την ιστορία, προσφέροντας φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά!