> το παρόν
> το παρελθόν
> το μέλλον
> εκδηλώσεις
> κρατήσεις
> επικοινωνία
   


-------------------------
Δευτέρα-Σάββατο
19:00-00:30
Κυριακή Κλειστά
-------------------------
Ευφορίωνος 17
& Αγ.Σπυρίδωνος
& Αρκτίνου 8
Καλλιμάρμαρο
2107569317
χάρτης
-------------------------γεύσεις από το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον.

αρχική σελίδα / παρελθόν / Ο Μάγκας του "Βατραχονησίου"


Κάποια βραδιά είχαμε την τύχη να πιούμε 5-6 ουζάκια, ίσως και πολύ παραπάνω, με τον Μάγκα του "Βατραχονησίου", ο οποίος μας μίλησε για την ιστορία της περιοχής, όπως αυτός την έζησε μαζί με τους λοιπούς μάγκες της γειτονιάς...

Παλαιότερα η Βασιλέως Κωνσταντίνου ήταν ο ποταμός Ιλισσός, (πριν από περίπου 50 χρόνια) ένας από τους 3 ποταμούς της Αττικής.
Η βοή των βατράχων που συγκεντρωνόντουσα στις όχθες του ποταμού,
έδωσε την χαρακτηριστική ονομασία "Βατραχονήσι" στην περιοχή μας.
Σήμερα, η παρουσία των υπόγειων ρευμάτων του χαμένου ποταμού Ιλισσού γίνεται αισθητή στη συμβολή των δρόμων Παυσανίου και Φωκιανού, αλλά και από τα 2 μεγάλα πλατάνια επί των πεζοδρόμων Ευφορίωνος και Αγ. Σπυρίδωνος (όπου βρίσκεται το εστιατόριο μας) και βέβαια στο κράσπεδο του δρόμου επί της Αρκτίνου, όπου χαράχτηκε κατά την κατασκευή του, το τοπονύμιο "Α.Ο. Βατραχονησίου".


Σε αυτήν την γειτονία μεγάλωσε ο Μάγκας του "Βατραχονησίου",
όπου συνήθιζε να παίζει μπάλα το μεσημέρι κάτω από την σκιά των πλατανιών. Από το σπίτι που βρίσκεται στη συμβολή των δρόμων Αγ. Σπυρίδωνος και Ηρώνδα, έβγαινε ο ιδιοκτήτης και έβριζε την παρέα του Μάγκα για να μπορέσει να κοιμηθεί το μεσημέρι, τους πέταγε νερό με τον κουβά, αλλά αυτοί δε φέυγανε και συνεχίζαν να παίζουν και να φωνάζουν.

Μερικές φορές όμως, από το ακριβώς απέναντι σπίτι (Ευφορίωνος και Αγ. Σπυρίδωνος) έβγαινε μια αριστοκράτισα κυρία και με λόγο ταπεινό και πράο, παρακαλούσε την παρέα να διακόψουν για λίγο το παιχνίδι τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να κοιμηθούν το μεσημέρι. Αμέσως ο Μάγκας του "Βατραχονησίου" παροπλισμένος από τον καλό τρόπο, έπερνε την παρέα του και πηγαίναν να παίξουν αλλού, μέχρι να περάσει το μεσημέρι...

Εις μνήμην της Αναστασίας & Αθανασίου Παππά